+4-0741-151-585
·
contact@soalex.eu
·
Luni - Vineri 09:00-17:00
+4-0741-151-585
·
contact@soalex.eu
·
Luni - Vineri 09:00-17:00

Dosare Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

În ultimele două luni, Cabinetul de avocat Soare Ioan-Alexandru și-a desfășurat activitatea principală la DIICOT- Structura centrală, acolo unde a asistat mai mulți inculpați. Este vorba despre:

  1. Un dosar penal în care mai multe persoane de la Arad sunt acuzate de contrabandă de țigări, grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.
  2. Un dosar penal în care 20 de cetățeni camerunezi sunt acuzați că ar fi săvârșit fraude informatice, înșelăciuni și spălări de bani de aproximativ un milion de euro pe teritoriul României prin crearea unor conturi false și prejudicierea unor firme.
  3. Un dosar penal în care peste 10 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul trecerii frauduloase a teritoriului României pentru deplasarea unor persoane din Siria și Libia în vestul Europei.

Arăt că în toate aceste dosare penale s-au dispus măsuri preventive de către instanțele de judecată, prin raportare la gravitatea faptelor reținute în sarcina inculpaților. Personal consider că este foarte important ca la dispunerea oricărei măsuri preventive de către organele judiciare, să se analizeze dacă o altă măsură mai ușoară nu ar fi suficientă, în scopul bunei desfășurări a procesului penal. De asemenea, consider important de analizat de fiecare dată dacă există vreun dubiu raportat la inculpat care să ducă cu gândul la faptul că acesta nu ar respecta o eventuală măsură a controlului judiciar, care asigură participarea acestuia la procesul penal.

Related Posts

Leave a Reply