+4-0741-151-585
·
contact@soalex.eu
·
Luni - Vineri 09:00-17:00
+4-0741-151-585
·
contact@soalex.eu
·
Luni - Vineri 09:00-17:00

Ce poate face cel mai bun avocat de drept penal când asistă o persoană acuzată?

Codul de procedură penală, legea 51 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat statutul avocatului și alte legi asigură un cadru legal în care avocatul suspectului sau inculpatului poate realiza o serie de activități prin care să demonstreze nevinovăția clientului său.

Este imposibil să menționez în momentul de față toate activitățile care pot fi desfășurate, însă cu titlu de exemplu la art. 92 Cod procedură penală se prevede faptul că avocatul suspectului sau inculpatului are dreptul de a asista la efectuarea oricărui act de urmărire penală.

La o simplă privire, este un drept al avocatului prin care i se aduce la cunoștință o serie de activități realizate de către organele judiciare. Însă, acest drept conferit prin lege avocatului suspectului sau inculpatului poate aduce beneficii enorme clientului, în sensul că orice nelegalitate în administrarea vreunei probe, va putea fi invocată de avocatul acestuia în fazele următoare și aici mă refer la faza camerei preliminare și în faza de judecată.

Acesta de mai sus este doar un exemplu și personal consider că cel mai bun avocat de drept penal știe să fructifice orice eroare din partea organelor judiciare (indiferent că este vorba despre un dosar instrumentat de DIICOT, DNA sau alte parchete).

Related Posts

Leave a Reply