+4-0741-151-585
·
contact@soalex.eu
·
Luni - Vineri 09:00-17:00
+4-0741-151-585
·
contact@soalex.eu
·
Luni - Vineri 09:00-17:00

Aspecte controversate legate de criptomonede

Despre Bitcoin și impozitarea tranzacțiilor cu criptomonede efectuate înainte de anul 2019.
În România, tranzacțiile cu monede virtuale au fost pentru prima dată reglementate în 2019, prin intermediul Legii 30/2019, care a introdus în Codul Fiscal prevederi referitoare la impozitarea veniturilor obținute astfel. Conform acestor reglementări, veniturile din transferul de monedă virtuală se încadrează în categoria veniturilor din alte surse și sunt supuse regimului fiscal specific pentru această categorie.
În ceea ce privește impozitul pe venit, cota de 10% se aplică asupra câștigului obținut din transferul de monedă virtuală, și nu asupra venitului brut. Prin urmare, pentru a stabili baza de impunere, din prețul de vânzare a monedelor virtuale se poate deduce prețul de achiziție a acestora.
În legătură cu impozitarea tranzacțiilor cu criptomonede efectuate înainte de anul 2019, în ultima perioadă tot mai multe persoane au avut decizii de impunere de la ANAF.
Deși aceste tranzacții s-au efectuat înainte de anul 2019, într-o perioadă în care legislația nu menționa nimic de plăți către stat din sumele obținute din aceste surse, tot mai multe persoane s-au trezit cu conturi blocate și popriri pentru plata impozitului si a CASS, deși nicio dispoziție expresă nu făcea referire la plata acestor sume de bani.
Personal consider că acele tranzacții sunt impozitate în mod abuziv și în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată am invocat acest lucru, urmând ca, în viitorul apropiat să vedem și care este opinia instanțelor de judecată legat de acest subiect.
7RUjTW Vd3q

Related Posts

Leave a Reply